Allereerst een cursusreeks
voor HOVO Amsterdam aan de VU en een maand later mijn jaarlijkse cursus voor Summer School aan de UvA.
1. HOVO Amsterdam aan de Vrije Universiteit:
koken in de grachtengordel
Tijdens vier dagdelen in de tweede helft van juli vertel ik
over de eet- en drinkgewoonten van Amsterdamse grachtengordelbewoners sinds de
zeventiende eeuw. Een preview van het Grachtengordelkookboek, dat eind van het jaar zal uitkomen. Tijdens de cursus komen de handgeschreven kookboeken van ‘grachtenjuffers’
aan bod met daarnaast de culinaire trends gedurende vier eeuwen.
Meer informatie en inschrijven: via de website van HOVO Amsterdam
2. Summer School van de Universiteit van
Amsterdam: maaltijdordonnanties door de eeuwen heen
In dit college op 27 augustus gaan we na in welke arrangementen de
gerechten door de eeuwen heen op tafel kwamen. Dat wil zeggen: de volgorde van bepaalde
gerechten in opeenvolgende gangen en de tafelschikking daarbij. We bekijken ook oude drukken van
kookboeken uit de Bijzondere Collecties van de UvA.
Meer informatie en inschrijven: via de website van de Bijzondere Collecties van de UvA.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten