De Old Amsterdam Food Tour en restaurant MOES organiseren op zondag 23 november a.s. het Gouden Eeuw Diner met Marleen Willebrands.
Verhalen uit de Gouden Eeuw
In het souterrain van een pakhuis uit 1646 wordt er een maaltijd gekookt naar origineel 17de-eeuws recept. Zoals gebruikelijk in die tijd zal deze in de middag geserveerd worden.
Enkele gerechten zijn afkomstig uit het Grachtengordelkookboek, dat binnenkort zal verschijnen.
Enkele gerechten zijn afkomstig uit het Grachtengordelkookboek, dat binnenkort zal verschijnen.
Tussen de gangen door vertel ik over eetgewoontes en populaire gerechten uit kookboeken, over de levensstijl van rijke Amsterdammers en hun tafelmanieren.
Studenten van het conservatorium, afdeling oude muziek, zorgen voor de muzikale omlijsting.
We eten aan lange tafels, gebruikelijk bij een feestelijk diner in die tij. Om praktische redenen echter geen service à la Française, maar een diner, geserveerd in gangen.
We eten aan lange tafels, gebruikelijk bij een feestelijk diner in die tij. Om praktische redenen echter geen service à la Française, maar een diner, geserveerd in gangen.
Menu
De gasten kunnen onder andere genieten van oesters bij binnenkomst met een 'amuse' van krabboter, en daarna als voorgerecht een tasey (soort frittata) met spiering.
Als hoofdgerecht een zoete kippenpastei (recept!) met salade van pastinaken.
Daarna de zoetigheden: blancmanger & (18de-eeuws) roggebroodijs, en tot slot een banketje met hippocras (zoete kruidenwijn) met dragees, kweekoekjes, olijven, druiven en kaas.
Prijs
Kosten van het menu zijn 39 euro p.p.
Wijnarrangement voor 18 euro; losse drankjes kunt u natuurlijk ook bestellen.
Als hoofdgerecht een zoete kippenpastei (recept!) met salade van pastinaken.
Daarna de zoetigheden: blancmanger & (18de-eeuws) roggebroodijs, en tot slot een banketje met hippocras (zoete kruidenwijn) met dragees, kweekoekjes, olijven, druiven en kaas.
Prijs
Kosten van het menu zijn 39 euro p.p.
Wijnarrangement voor 18 euro; losse drankjes kunt u natuurlijk ook bestellen.
Locatie: MOES, Prins Hendrikkade 142-sous, 101 AT Amsterdam
Datum & Tijd: Zondag 23 november, 14.00 tot 18.00 uur
Reserveren is noodzakelijk via reserveren@totmoes.nl
Naschrift met foto's en review
Het 'noenmaal' was een groot succes! Geweldige sfeer, prettige gasten, fraai blokfuitspel, en vooral: perfect bereide gerechten, heel authentiek! Zie de foto's op Facebook van Farming the city.
En lees ook het verslag van een gast!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten