Santa Lucía - 5/5
Onze laatste dag in deze schitterende streek brachten we door met het Spaanse gezin van mijn zus. We hadden een dag eerder al met hen gegeten in Jerez de la Frontera, bij Casa Juanito, volgens de Lonely-Planetgids een aanrader. Dat liep helaas op een gastronomische teleurstelling uit. Dat moest een beter vervolg hebben.
Pago de Santa Lucía
Door onze positieve ervaring met restaurante Castilleria in Santa Lucia besloten we daar onze afscheidslunch met mijn familie te gebruiken. De weergoden waren ons jammer genoeg slecht gezind: regen en wind, maar we verkeerden in goed en vrolijk gezelschap. Ook dit keer stelde Castilleria ons niet teleur. Het restaurant biedt een enorme variëteit aan vlees van voortreffelijke kwaliteit en prima groenteschotels met kersverse ingrediënten, voor een groot deel uit de tuin van Isabel van El Cubillo. De visliefhebber komt hier echter in geringe mate aan zijn trekken. De wijnkaart is prima, volgens de Spaanse kenners uit mijn gezelschap.
De menukaart was vernieuwd ten opzichte van de vorige keer. Dit keer geen foto gemaakt van de kaart, dus geen correcte weergave in het Spaans van alle onderdelen. Ik ben slechts een beginneling in de Spaanse taal, en ook in de Spaanse gastronomie. Maar ik doe mijn best om alles wat we hebben gegeten juist te noteren. Daar komt ie, al is de opsomming van al het lekkers niet volledig:
Entradas:
- Amuse {van moes met kuit van vis?; bijwerken}
- Tabla de quesos Asturianos, crema de queso Payoyo y crujiente de Parmesano.
![]() |
amuse |
![]() |
kaasplateau met kazen uit Asturia |
Primeros:
- Paté de higedo de cerdo con carne de membrillo y jugos de carne (varkensleverpaté met kweeperenpasta; geen foto helaas, wel erg lekker!)
- Revuelto de bacalao y cebollas (scrambled eggs/roerei van gezouten en gedroogde kabeljauw met ui; geen foto; heel goed!
Secundos:
- Setas shitake can espárragos verdes salteados con bacon y gratinados con bechamel y queso al horno verdura a la parilla y verduras confitudas, salteados en aceite de olivia y ajos
- Pata de cordero lechel de Aranda elaborada a la parilla con: untada con aceite de romero, verduras confitadas y patatas chips
- Lomo de ternera Retinta a la parilla (La Jandu, Cádiz) con verduras confitadas y patatas chips
- Verduras a la parilla y verduras confitadeas, salteados en aceite de olivia y ajos
Wijnen:
- Enate (type Gewürztraminer, uit Noord-Spanje)
- Dehesa del Carrizal (Cabernet Sauvignon uit de buurt van Toledo)
![]() |
Bloedworst met zwammen en ei |
![]() | ||||||||
Met béchamelsaus gegratineerde shitakes en groene asperges |
![]() |
Gegrilde groenten |
![]() |
Been van zuiglam (uit Aranda) |
![]() |
Boterzachte kalfsfilet (ternera Retinta) |
![]() |
Been van jong varken |
Postres:
- Yema decrujo con crema naranja
- Tarta queso con mermelada frutos del bosque
- Profiteroles con chocolate y mente
![]() |
Profiteroles met chocola en slagroom met mint |
![]() |
Cheesecake met bosvruchtensaus
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten