maandag 30 april 2012

Andalucía: Castilleria in Santa Lucia



29/4
Restaurante Castilleria in Santa Lucia

Super! We gaan vijf minuten gaans - op loopafstand - eten in restaurante Castilleria. Dit staat bekend om zijn prima kwaliteit vers rundvlees. Dankzij onze gastvrouw Isabel in El Cubillo konden we daar een tafeltje krijgen, want in de regel moet je lang van tevoren reserveren.

Het regende pijpenstelen en het was fris, maar we kregen gelukkig een tafeltje naast een kacheltje. De ambiance is geweldig. Je zit eigenlijk buiten onder een afdak en overal staan grote groene planten. Je bent binnen en buiten tegelijk.
De bediening is vanaf het begin hartelijk en correct.

Entrada:
  • Almejas finas salteadas en aceite de perejil y jugo de esparragos
  • Pimientos rellonos de rape con salsa de sus jugo.

Venusschelpen met een saus van olijfolie
met peterselie en puree van groene asperges
Puntpaprika gevuld met zeeduivel
en zijn saus
Secundo:
Kalfsniertjes met bacon en een Portsaus,
champignons en garnituur van rijst met rozijnen
  • Mollejas de cordero lechal salteadas en aceite de oliva, ajo y punta de guidillia
  • Rinoñes salteados con beicon regado con vino Porto, jugo de champinones y guarnicion de arroz salteado con pasas
Zwezerik van lam, gebakken in olie
met knoflook en chilipeper
 




Wijn: Een voortreffelijke Gewürztraminer (2010) van bodega Enate uit Somontano (Noord-Spanje)

Postres:
  • Pudin de almendra en jugo de amontillado y frutos
  • Mill hojas de crema de higos con chantilli de vainilla
Bladerdeeg met vijgenpuree
en slagroom met vanille
Pudding van amandel
met een saus van amontillado met vers rood fruit

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen