dinsdag 8 mei 2012

Maastricht: Casa Willebrands

Maastricht 7/5
Terug in Maastricht: koud maar zonnig. De tuin staat er goed bij; de wisteria - wit en blauw - bloeit volop: prachtig! En ook hier volop vogelgezang, echt lente!
Deze dag wat aangerommeld en 's avonds een lekker maaltje klaargemaakt van Jacobsschelpen. Die had ik vlak voor ons vertrek op de vrijdagmarkt in Maastricht gekocht - mooie schelpen -, schoongemaakt en ingevroren. 

De coquilles kort (ca. vijf minuten) gebakken in boter en geserveerd met ringetjes gefruite prei en een mousselinesaus (Hollandaise-saus met geslagen room erdoor). Simpel en lekker!
Ik wil graag het Andalucíagevoel nog even vasthouden.

1 opmerking:

  1. jaren geleden heb ik uw website vaak bezocht om heel andere redenen dan de historie van voedsel. Ik zocht middeleeuwse afbeeldingen.
    Nu - na de zoveelste tweedehands computer- herontdek ik uw website weer!!
    Wat leuk om nu ook uw blog ook te lezen.
    Inderdaad we hebben steeds meer keus aan voedsel maar in deze moderne tijd steeds minder tijd om van al deze goede zaken eens een goede maaltijd te maken...
    Foei en zucht misschien iets meer middeleeuwse tijd/ aandacht/ geduld/ nederigheid ( ? ) nodig?

    BeantwoordenVerwijderen