zondag 26 februari 2012

Auckland – Queenstown – Te Anau


Even een terzijde: internet is tijdens deze reis een groot probleem: geen toegang of geen bereik. Als er verbinding is, dan is die erg traag. Vandaar de schoksgewijze berichtgeving.

De binnenlandse vlucht van Auckland (Noorder Eiland) naar Queenstown (Zuider Eiland) duurde bijna twee uur: een eitje voor ons … Nu is het pas echt vakantie, want Gjalt heeft nu een paar dagen geen klussen te doen.

Aankomst in Queenstown: stralende zon, snel de huurauto in en roetsj, richting Kingston, voor een ritje met de stoomtrein, de Kingston Flyer, die zo'n honderd jaar geleden sneller ging dan een paard, vandaar de naam 'flyer'!


De trein, bouwjaar 1927, stond al klaar en met een zak versgebakken fish en chips nestelden we ons op de leren bankjes van de zwoegende en puffende bejaarde stoomtrein, die regelmatig een prachtig briesend gefluit het landschap instuurde: een geweldige ervaring!

Pizza aan het Lake Te Anau
Na onze treinrit weer verder naar Te Anau, een rit van ruim anderhalf uur. Daar gingen we, doodmoe, op zoek naar een hotel. De zon scheen en we doken snel een hotel in, een appartement op de BG met schitterend uitzicht op het Lake Te Anau. Daar heerlijk gegeten op ons eigen terras, lekker in de warme avondzon met een uitstekende versgebakken steenovenpizza uit de naburige pizzeria da' Toni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten