zondag 26 februari 2012

Huntington Beach (Californië)


Huntington Beach
Na ons bezoek aan downtown Murrieta vertrokken we naar Huntington ( de –t niet uitspreken na ‘Hun’…!) Beach, ten zuiden van Long Beach en andere ‘Beach’-plaatsen.  De kust langs Los Angeles is prachtig, met vlak daarlangs ellenlange paden voor wandelaars en fietsers. De autoweg ligt ernaast en aan de andere kant van de weg vind je volop fastfoodrestaurants voor een snelle hap van taco’s, burgers enz. Verder veel winkels met verkoop van ‘handcraft’ dan wel prularia, wasserettes, weinig leuks om warm voor te lopen. Ook geen aantrekkelijke terrassen en bijvoorbeeld visrestaurants, maar ik kan me vergissen want ons verblijf was te kort om een oordeel te kunnen geven. 

Ons hotel in Huntington Beach was vanaf het strand een flink stuk het land in. Er was niets in de buurt waar we iets konden vinden waar we lekker en gezellig konden eten. Dus dan maar naar de afhaal-Thai, die bij lange na niet kon tippen aan de Thai van onze eerste dag in de VS. Gjalt had nog veel werk te doen, dus de volgende dag was kort. Pas later in de middag gingen we de kustweg verder verkennen. Een wandeling langs het fietspad over de 'boulevard' is de moeite waard, maar in dit seizoen is een strandwandeling een aanrader!

Bij Sunset Beach gingen we het stand op, heerlijk: een verlaten en zonnig strand (zie foto!), wel erg fris, maar dat is niet zo vreemd, want daar is het ook winter…. We gingen op het terras van een eettent aan een klein jachthaventje een salade eten. Het was een tamelijk uitgestorven Rocking-Billie-achtige saloon waar je twee avonden per week terecht kunt voor karaoke. Onze gastvrouw sprak ons voortdurend aan met ‘sweetheart ‘en ‘honey’. We kregen als voorafje bij de salade een ‘chowder’, een dikke romige vissoep. In deze chowder bleef mijn lepel recht overeind staan. Geen succes. De salade was prima. Samenvattend: ons verblijf in de omgeving van Los Angeles was te kort om een goed oordeel te geven, maar ik kan niet zeggen dat ik popel om daarnaar terug te gaan …
Maar nu verder: naar Auckland: Nieuw-Zeeland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten