zaterdag 18 februari 2012

Carmel - Los Angeles


Derde etappe: Carmel – Los Angeles

Ontbijt in Carmel
Vandaag een flinke autotocht voor de boeg: meer dan 500 km, maar wel een bijzonder rit: langs de Highway One, langs de adembenemend mooie rotsachtige kust van de Pacific Ocean. Maar eerst een ontbijt in het hotel in Carmel. Niet mis: een omelet met  - alweer – die Dungeness krab, gewikkeld in een flinterdunne flensje met daarbij een knapperig röstie-garnituur plus wat scherven meloen. Mmmm, een goed begin van de dag. Jammer dat we moesten vertrekken, want ik had nog graag gebruik gemaakt van de dampende jacuzzi in de open lucht!

Nepente
De tocht was ‘fabulous’, kilometers lang genieten! Onze lunch zouden we gaan gebruiken in Nepenthe, een café-restaurant langs de Highway One, aan de kust van het natuurgebied Big Sur. Een zoon van vrienden, 'Sander the Dutchman', werkt daar, dus even gedag zeggen. Daar kregen we geen spijt van. We klommen de trap op naar het restaurant boven en kregen op het terras een geweldige plek toegewezen met uitzicht over de oceaan. Dit was de hemel, helemaal te gek. Wat we ook zouden eten, hier zitten was al genoeg.

Artisjokken in Nepenthe
We namen, zo kort na ons ontbijt, een lichte lunch. Voor mij een koud gerecht van artisjokken met een heerlijke tomatenpesto-aïoli en wat sla. Gjalt waagde zich aan een bol knoflook die in zijn geheel was geroosterd (afkomstig uit Gilroy), met daarbij verse geitenkaas en wat pecannotenhaksel eroverheen. Heel apart en lekker. Die knoflook hadden we onderweg al geroken, toen we het plaatsje Gilroy passeerden! 
Knoflook met geitenkaas
in Nepenthe
Deze ontspannen omgeving van café-restaurant Nepenthe doet zijn naam eer aan. De naam Nepenthe is afgeleid van het Grieks en betekent: geen zorgen, of zoiets van: alles komt goed. Je kunt hier dan ook gegarandeerd genieten van een zorgeloos verblijf in een oase van gastronomie.

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat te horen. We hadden al van Sander gehoord dat jullie er waren, maar verder bleef het zo stil.... Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooo, Marleen….. wat een mooie foto’s, en ik zie in de verte een eindeloos mooie natuur.

  Geniet van al dat lekkere eten….maar pas op…..straks rollen ze je nog naar Holland terug.
  Heb je al iets van cacao gezien.?
  Marleen en Gjalt een fijne reis gewenst.
  Carolina Verhoeven

  BeantwoordenVerwijderen