maandag 12 maart 2012

Great Ocean Road - part 1


Great Ocean Road, deel 1 (8/3 )
Op tijd uit de veren voor een tweedaagse tocht langs de Great Ocean Road! Vanaf Lancefield via Geelong naar de zee gereden, naar Anglesea, en daarvandaan alleen maar genieten van een prachtige kust met veel strand, niet zo ruig als de kust langs de Highway 1 in California (Route Nirvana). Duidelijk een aantrekkelijk gebied voor een deel van de (ruim 4 miljoen) inwoners van Melbourne om daar een weekend of vakantie door te brengen. De zon scheen vrolijk, wat het blauw van de zee nog blauwer en mooier maakte.

Onderweg in Apollo Bay oesters gegeten: eerst kocht ik er drie bij de bakery (!) toen ik brood wilde kopen. Die oesters waren echter zoooo lekker, dat we snel in de vishaven aan de baai bij Nick, een overgewaaide Griek,  twee dozijn Tassie Oysters kochten: oesters uit Tasmanië, het grote eiland ten zuiden van de deelstaat Victoria.
Zelden zulke lekkerse oesters gegeten: kersvers,  lekker vlezig, stevig en groot! Enigszins te vergelijken met de Franse Gillardeau-oesters. Al die  oesters werden per dozijn afgeleverd op een plastic blauw plateautje met een schijfje citroen. We zaten met zijn drietjes gezellig op het bankje dit vismaaltje op te peuzelen en genoten intussen van het uitzicht op de vissershaven en de heuvels op de achtergrond van de baai.

Aansluitend een overnachtig in Port Campbell, waar al spoedig een hoosbui losbarstte, maar toen zaten we intussen veilig binnen achter een flinke seafood plate, met een hele kleine krab, gefrituurde inktvis, vis in een beignetbeslagje, oesters in de schelp en oesters in glaasje met pittige tomatensaus en wat garnalen. En alweer die foto vergeten te maken….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten