Weblog van Marleen Willebrands over etenswaardigheden. Van vroeger en nu.
donderdag 1 maart 2012
Omarama
Omarama (27/2) Via Queenstown reden we richting Mount Cook, een berg van bijna 4000 meter.
Picknick aan het Lake Wakatipu
Rond lunchtijd even de weg af naar een meertje (Lake Wakatipu) voor een zonnige
picknick
met gekochte sandwiches. Een verlaten paradijselijke plek, glashelder
water, en
wat een rust….. . Na een lange, maar waanzinnig mooie rit
arriveerden
we - moe van alle indrukken en het autorijden - in Omarama, niet ver van de Mount Cook.
Daar
doken we in het eerste het beste hotel, dat ons deed denken aan de
goedkope Franse
hotels uit onze studententijd in de jaren 70: houtwerk dat een opvul- en
verfbeurt
kan gebruiken, wc en douche op de gang, wel een oude wastafel op de kamer met
alleen
koud water, bloemetjessprei, en driedelige kaptafel. Instructie bij brand:
verlaat het pand via het schuifraam … Het verwachte krakende,
doorgezakte bed
bleek gelukkig erg mee te vallen.
Omarama
’s Avonds gingen we verderop in het dorp eten, en ik
koos weer de lamsschenkel - daar kan gewoon niets mee misgaan -,
standaard
geserveerd met een garnituur van aardappelpuree, wortel,
bloemkoolroosjes en
boontjes, dit keer met mint jelly! Best lekker. Het is hier allemaal erg
Brits,
evenals de meeste toeristen, en dan kun je weinig culinaire verrassingen
verwachten.
Lamschenkel met mintgelly
Gjalt ging natuurlijk weer
voor de fish and chips (met kabeljauw), maar die kon niet tippen aan die
uit
White Rock in Canada … Met de buikjes dik en rond weer terug richting
hotel,
wandelend onder een prachtige sterrenhemel. Daar staat alles op z’n kop
staat:
het sterrenbeeld Orion bijvoorbeeld! En de maan: die staat met zijn
sikkel aan
de linkerkant. En overdag schuift de zon naar links, en niet naar
rechts. Wow! Dit
is de wereld van de tegenvoeters…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten