maandag 12 maart 2012

Great Ocean Road - part 2

Great Ocean Road, deel 2 (9/3)
De volgende dag na een stevig ontbijt in een plaatselijke kroeg (gepocheerde eieren met toast en gerookte zalm), snel naar de Twaalf Apostelen, die daar in de buurt liggen. Die apostelen bestaan uit steen, een soort mergel, waar de golven en het zout hele stukken steen wegslijpen, zodat er markant gevormde steenklompen in zee overblijven, een proces dat eindeloos voortduurt en ervoor zorgt dat de steenmassa’s steeds veranderen. Van die twaalf apostelen zijn er nog maar zeven over, maar het kan gebeuren dat de zee één oude apostel in tweeën splijt.

We maakten een heerlijke wandeling langs de hoge kust en even later daalden we een trap af voor een wandeling over het strand langs de zee. Heerlijk: je blote voeten in dat zand en die ruisende zee. Voor mij extra fijn; dit voelt goed, omdat ik aan zee ben opgegroeid. V
ia het binnenland reden we terug naar Melbourne en bezochten onderweg het plaatsje Timboo om een kaasmakerij te bezoeken. Koeien genoeg daar in Victoria, en die Aussies kunnen prima kaas maken van het type camembert, brie en reblochon. Hier geen cheddar, maar die vind je elders in Australië wel. Een uiterst humeurig meisje gaf uitleg over de diverse kaassoorten en liet ons piepkleine muizenhapjes proeven – met een cocktailprikker kon je met moeite iets te pakken krijgen, laat staan proeven! Lekker genoeg om wat proviand in te slaan voor onze picknick. Even later vonden we een piekfijn plekje aan een verlaten meertje in de stralende zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten