vrijdag 9 maart 2012

Nieuw Zeeland: Christchurch


Christchurch (1/3)
Aankomst in Christchurch met de auto. De volgende dag de stad in: een triest verhaal. Na de aardbeving van vorig jaar zijn de mensen nog steeds bang voor nieuwe aardschokken. Die uitgesproken angst hoorden we van verschillende mensen. Er zijn nog erg veel mensen die niet kunnen terugkeren naar hun huis en voor veel geld iets moeten huren.
Christchurch
We bezochten het centrum van de stad: één grote ravage. De kathedraal is zodanig verwoest dat die helemaal moet worden afgebroken. Een groot verlies voor een jonge stad die van door zijn leeftijd natuurlijk al weinig oud cultuurgoed heeft.

Later bezochten we vrienden in de suburb Sumner, een prachtig plaatsje met veel groen bij Brisbane, vlak aan zee. Het was daar op sommige plaatsen alsof de aardbeving gisteren had plaatsgevonden. Hoog op de rotsen hingen de resten van halfafgebroken huizen, met honderden meters daaronder langs de weg een enorme rij containers om de ravage van de buitenwereld af te schermen. Sommige straten zijn afgesloten vanwege diepe scheuren in de weg. Veel mensen kunnen nog steeds niet terug naar hun huis. Er moet nog heel veel gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten