donderdag 1 maart 2012

Mount Cook - Lake Tekapo


Mount Cook en Lake Tekapo (28/2)
Zalmsalade
met uitzicht op Mount Cook
Na een stevig ontbijt met bacon, fried eggs and tomatoes op weg naar Mount Cook, een korte rit. Daar arriveerden we rond lunchtijd. Mount Cook zat helaas verstopt in een wolkendeken, maar het zou wel opklaren, hoopten we. In het café-restaurant De Mountaineers bestelden we een zalmsalade, met wilde zalm die in de buurt was gevangen en gerookt.  Een local vertelde me dat de Canadese Sockeye-zalm hier in het Zuider Eiland is uitgezet. Je kunt die op verschillende plaatsen bij riviertjes zelf gaan vangen, maar deze zalm mag door de handel niet worden verkocht. De gerookte zalm in de winkels is erg duur, maar dat is de Sockeye-zalm bij ons ook. 
Zalmsalade in De Mountaineers
Intussen zaten we met onze zalmsalade wel mooi op het terras met vrij uitzicht op de Mount Cook, die aarzelend uit de wolken tevoorschijn kwam! Later, op de terugweg schoot ik in de achteruitkijkspiegel nog een plaatje van de Mount Cook. Weer op weg, naar een tussenstop voor de bestemming:  Christchurch, onze springplank naar Australië.
Mount Cook
in de achteruitkijkspiegel
Een eindeloze rit langs de bergen en langs een meer, het Lake Tekapo, het laatste binnenwater in Nieuw Zeeland van onze vakantie. De meren zijn hier zó blauw, bijna turquoise. De zon scheen fel en het was pas vier uur, dus we besloten niet door te rijden en hier aan te leggen, bij een hotel met ‘lake view’. Een half uur later zaten we buiten in de zon aan het meer een glaasje wijn te drinken.

Na een avondwandeling langs het meer gingen we eens kijken wat de restaurants daar ons konden bieden. Een blik op de menukaarten leverde niet veel prikkelends op, zodat we besloten om bij een authentieke Kanton Chinees, The Jade Palace, een menuutje te nemen. Het wemelde er van de Chinezen die in groepjes aan ronde tafels met elkaar gezellig zaten in te nemen, en niet zo'n beetje ook. Een echte Chinees dus, geen warmwater-Chinees zoals wij die kennen. We aten erg lekker. Het ijsje had ik niet moet nemen, dat had niets te maken met Chinees eten. We bewegen te weinig en we worden moddervet. Maar we zien wel veel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten