zondag 11 maart 2012

Sunshine Coast


Sunshine Coast – Coolum (4/3)
Het plan voor die dag: een rit binnendoor van Beerwah, langs de (crocodile hunter) Steve Irwin Zoo via Maleny naar Noosa Heads, daar lunchen met vissigheid aan het zonnige strand en dan via de kust terug naar Beerwah.

De route was prachtig: fraai heuvelland met veel bos, aardige stadjes, drukbezocht door toeristen. Helaas begon het te regenen. We vertrouwden erop dat het weer aan de kust iets beter zou zijn. Daar waait alle regen vast wel weg…. De ruitenwissers van de auto maakten intussen overuren. We  reden maar door, een razend mooie kustweg langs een zee met prima rollende golven - ongetwijfeld een lekker surfstrand als de zon meewerkt - tot we wel moesten stoppen vanwege een enorme trek. In het plaatsje Coolum Beach konden we de auto vlak aan zee parkeren en snel een restaurant induiken voor een late lunch.

Leuk trendy restaurant, heel toepasselijk (...) Sunrise genaamd, met een aparte kaart. We namen een salade van Mooloolaba spinnercrab met verse lychees, taugé, cashewnoten met een heerlijke dressing geserveerd.
Het meisje dat ons hielp, verklapte ons de samenstelling van die dressing: limoensap, knoflook, korianderwortel, groene chilipeper, vissaus en palmsuiker. Simpel, die ga ik snel thuis uitproberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten