donderdag 19 april 2012

Andalucía: Santa Lucia en Vejer


Aankomst Andalucía 16/4-17/4

Alweer op reis! Dit keer echt vakantie en wel in Andalucia! En dat voor drie weken...
Aankomst in Malaga na nog geen drie vlieguren en vandaar een prachtige rit gemaakt langs de zuidkust via Marbella en Gibraltar. De lucht was helder en na zonsondergang reden we onder een ongelooflijk mooie sterrenlucht. Ter hoogte van Gibraltar zagen we in de verte Marokko liggen. In een half uur vaar je vanuit Tarifa daarheen. Spannend!

Santa Lucía
We verblijven de komende drie weken in El Cubillo, een prettig boerderij-appartement in Santa Lucía, een dorpje vlakbij Vejer de la Frontera. Hartelijke ontvangst door gastvrouw Isabel rond 22.30 uur. Direct verse sla uit haar tuin ingeslagen en kakelverse eitjes van eigen kippen: wat wil je nog meer. Ook nog tonijn (van naburige vissershaven Barbate) uit een pot erbij, flesje olijfolie en azijn, en snel een salade gemaakt van deze ingrediënten. We waren doodmoe, dus na onze simpele frisse maaltijd gauw van tukkestein.
In slaap gezongen door het lied van een nachtegaal (ruiseñor): prachtig! Luister maar... 

Uitzicht vanuit onze kamer
Uitzicht vanuit de overdekte patio
Uitzicht op Vejer

De volgende dag laat wakker, ondanks vroeg hanengekraai en  gekakel van kippen. Luiken opengegooid en toen overrompeld door een zonovergoten weids uitzicht over het heuvelachtige landschap. Veel fruitbomen en groenteteelt; wat daar allemaal groeit, ga ik snel ontdekken, maar nu even genieten van het landschap en de rust.

Kakelvers zachtgekookt eitje gegeten (ik ben niet zo goed in copieuze ontbijten) en daarna snel naar buiten, want de ligstoelen onder ons raam riepen ons. Lekker even relaxen in de zon en dan langzaam op gang komen. Wat voelt die eerste felle voorjaarszon toch weldadig aan!

Vejer de la Frontera: Garimba Sur
Plaza de España

Na een paar uur lorren in de zon op weg naar Vejer de la Frontera, een pittoresk wit dorpje, gelegen in de Spaanse provincie Cádiz. De architectuur van veel huizen dateert uit de Moorse tijd vanaf ca. 711, totdat de stad werd ingenomen door Ferdinand van Castilië in 1248.
Toren van Casa del Mayorazgo

Met slechts een gekookt ei als ontbijt, waren we al snel hongerig, dus ras neergestreken op het zonnige terras van taberna / cerveceria  Garimba Sur aan het gezellige Plaza de España.
Plaza de España
Een mooie kaart, voor de simpele late lunch die we in gedachten hadden. Maar we hebben alle tijd!
We begonnen met gazpacho – dat kun je toch niet laten, omdat dit een typisch gerecht is uit Andalucia. 

Daarna voor mij sashimi van tonijn met een marinade van sojasaus, en daarbij wat zeewiersalade en een bergje humus, gegarneerd met gefrituurde plakjes aubergine.


Gjalt nam gebakken tonijn, ‘morillo a la sal’, met een garnituur van knapperige zeewiersalade en een hoopje mooi zanderige couscous.
Een lekkere witte Rioja Monopole uit 2010 erbij: jong, droog, fruitig en fris.


Daarna snel richting Zahara de los Atunes, een kleine, mooie badplaats even verderop aan de Costa de la Luz, om de zee weer eens te horen ruisen en te ruiken! Prachtige kust! Flinke wind, dus in de luwte naast een bootje op het (verlaten) strand even mijn zendertje uit de lucht genomen.Een goed begin van deze vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten