woensdag 25 april 2012

Andalucía: Facinas


Facinas:  Venta El Neña (21/04)
Ik verheugde me erop: vandaag lunchen met de Spaanse dochter van mijn oudste zus en haar Spaanse echtgenoot. We gingen gezellig met zijn vieren eten in het dorpje Facina, iets noordelijk van Tarifa gelegen.  
In vrijwel ieder klein dorp in dit gebied is er wel een plek te vinden om lekker te eten, ongelooflijk. We streken neer in Venta El Neñe, dat bekend staat om zijn uitstekende kalfsvlees, 'ternera retinta'. Het vlees van het runderras Retinta is van ongelooflijke kwaliteit. Ik ben eigenlijk niet zo'n  vleeseter, ook omdat goede kwaliteit eerlijk vlees in Nederland schaars is. Maar hier is dat anders.

Het is een prettige gewoonte om in Spanje het voorgerecht gezamenlijk te nemen, dus je bestelt een paar gerechten en je neemt ieder uit de schotel wat je wilt.

De portie vlees was voor mij te groot, maar de smaak van het vlees was voortreffelijk. De kleur is niet bleek-roze zoals wij dat gewend zijn van kalfsvlees , maar rood. De foto van de enorme entrecote van kalfsvlees is helaas mislukt.

Ons gezamenlijk menu:

Kroketjes van kabeljauw
Primero:
  • Revuelto de ajetes y gambas
(heerlijk gerecht van jonge scheuten van knoflookplant en grote garnalen met eieren erdoor geroerbakt)
  • Croquetas de bacalao con alioli
(kroketjes van gezouten kabeljauw met knoflookmayonaise))


Chipirones
Secundo:
  • Entrecote de ternera retinta
  • Chipirones (gebakken inktvisjes)

Postre
  • Flan de turrón (superlekkere flan van caramel met amandel, 'turrón')
 
  • Tarta de queso con mermelada de fresca
    (kwarktaart met aardbeienmoes)
(Foto's van het nagerecht ontbreken helaas)

Punta Paloma
Mijn Spaanse nicht attendeerde ons op een mooie plek ten noorden van Tarifa, Punta Paloma. De volgende dag gingen we daarheen, op zoek naar een rustige plek aan zee in de zon. Na een lange weg met hobbels passeerden we het restaurant El Mirlo (alleen in het weekend open) en parkeerden de auto langs de weg. Vandaar te voet via een pad naar beneden en daar.... een verlaten strand, adembenemend mooi: zie foto!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten