woensdag 25 april 2012

Andalucía: Santa Lucia


Santa Lucia (20/4)
In het dorp zijn geen winkels, maar er komt van alles toeterend langs de deur: de bakker komt langs, een slager en ook de visboer. Een oude visser, Manolo, komt twee keer per week langs op zijn Puch Maxi, met een korf vol verse vis op het voorwiel! We kochten er wat verse ansjovis, chocos (inktvis) en een maaltje mejillones (mosselen) voor nog geen 9 euro.

Gemarineerde ansjovis
De ansjovis ontdeden we direct van kop en ingewanden en gingen een paar uur in de azijn, voor verdere behandeling later met een marinade van olie, knoflook en peterselie.

Ook de inktvis schoongemaakt met de hulp van Isabel, onze gastvrouw van El Cubillo

Ons terras in Santa Lucia
We hadden trek, dus waarom de mosselen maar niet klaargemaakt? Lekker: wat verse ui gefruit in olijfolie, knoflook, de mosselen in de pan gedaan en vervolgens wat paprikapoeder eroverheen en een scheut tomato fritto. Op ons terras opgegeten: wat een leven!
Mosselen’s Middags naar Barbate gegaan, een plaatsje aan zee, waar we nog niet eerder waren geweest. Geen succes. Werkloze jongeren en ouderen in joggingpakken, nare, dreigende sfeer.
In de supermarkt wel mooie grote garnalen en wulken gekocht, plus een zestal mooie kleine artisjokken.

Revuelto van tuinboontjes
Revuelto
’s Avonds weer een maaltje uit eigen keuken: verse jonge tuinboontjes uit de huerta van Isabel en op haar manier klaargemaakt. In een pan de boontjes met ui gefruit en daarna twee eieren erdoorheen geroerd: een zogenaamde revuelto (mengsel van roerei met andere ingrediënten). Lekker!                                       

Inktvis met zwarte pasta


Daarna onze chocos (Sepia, inktvis) gebakken en afgeblust met het gezeefde nat van onze mosselen van die middag, wat gepelde gamba's erdoor, peterselie en daarbij zwarte pasta. Prima
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten