Santa Lucia (20/4)
In het dorp zijn geen winkels, maar er komt van alles toeterend langs de deur: de bakker komt langs, een slager en ook de visboer. Een oude visser, Manolo, komt twee keer per week langs op zijn Puch Maxi, met een korf vol verse vis op het voorwiel! We kochten er wat verse ansjovis, chocos (inktvis) en een maaltje mejillones (mosselen) voor nog geen 9 euro.
Gemarineerde ansjovis |
Ook de inktvis schoongemaakt met de hulp van Isabel, onze gastvrouw van El Cubillo.
Ons terras in Santa Lucia |
Mosselen |
’s Middags naar Barbate gegaan, een plaatsje aan zee, waar we nog niet eerder waren geweest. Geen succes. Werkloze jongeren en ouderen in joggingpakken, nare, dreigende sfeer.
In de supermarkt wel mooie grote garnalen en wulken gekocht, plus een zestal mooie kleine artisjokken.
Revuelto van tuinboontjes |
’s Avonds weer een maaltje uit eigen keuken: verse jonge tuinboontjes uit de huerta van Isabel en op haar manier klaargemaakt. In een pan de boontjes met ui gefruit en daarna twee eieren erdoorheen geroerd: een zogenaamde revuelto (mengsel van roerei met andere ingrediënten). Lekker!
Inktvis met zwarte pasta |
Daarna onze chocos (Sepia, inktvis) gebakken en afgeblust met het gezeefde nat van onze mosselen van die middag, wat gepelde gamba's erdoor, peterselie en daarbij zwarte pasta. Prima
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten