vrijdag 27 april 2012

Andalucía: Medina Sidonia


26/4
Medina Sidonia is een zeer oud pittoresk plaatsje op een heuvel ten noorden van Santa Lucia, met schitterende witte straatjes, overhangende balkons en mooie fonteinen. Zoals elders in Andalucía, is ook hier vijf eeuwen invloed zichtbaar van de moren van circa 700 na Chr. tot de 13de eeuw, toen koning Alfonso X het stadje heroverde.

Restaurante El Castillo
Ducado de Medina Sidonia 3

We gingen lunchen in restaurante El Castillo, een familierestaurant  waar we vorig jaar onze toevlucht hadden genomen toen er een hoosbui losbarstte. We namen plaats in het achterste gedeelte vanwaar je een fraai panorama-uitzicht hebt over het dal.

Carta met spannende gerechten; in volgorde van serveren:
  • Morcón de Medina (bloedworst)
  • Croquetas caseres (met kip en stierenstaart)








 

  • Paté de cabracho (paté van schorpioenvis)
  • Revuelta de bacalao (roerbak van gezouten kabeljauw)
 








  • Alcachofas con ajos de la huerta y jamón Ibérico (artisjokken met knoflook en Ibéricoham)

Gerechten ambachtelijk klaargemaakt en een heel sympathieke bediening, in rustig tempo.
Heel lekker, en relaxed verblijf.

El Cubillo: schotel van Isabel
´s Avonds hadden we een afspraak met Isabel, onze gastvrouw van El Cubillo, om samen te gaan koken met kersverse ingrediënten uit haar huerta!

Het recept van la comida de alcauciles:
- 1 kg verse tuinbonen
- 1 pond verse doperwten
- 6 kleine artisjokken
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
- 1-2 gesnipperde ui
- 4-5 teentjes fijngehakte knoflook
- peterselie en hierba buena (een variant van mint)
- flinke scheut olijfolie
- zout

Dop de tuinbonen en de erwten. Maak de artisjokken schoon (harde blaadjes eraf pellen, top eraf snijden, steel dun schillen). Doe alle ingrediënten in een pan met zoveel water dat alles onderstaat. Breng in een flinke pan aan de kook en laat in 20 minuten het vocht reduceren tot een laag dik vloeibare groentebouillon overblijft en de groente beetgaar is.
Warm serveren en smullen maar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten